Υλικά:
Βράζουμε τα ραβιόλια σύµφωνα µε τις οδηγίες της συσκευασίας, προσέχοντας να μην παραβράσουν.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σ' ένα κατσαρολάκι σε µέτρια προς χαµηλή θερµοκρασία µέχρι να ξανθύνει ελαφρά, προσέχοντας μην καεί
Προσθέτουμε το φασκόµηλο και το σκορδο (αν το θέλουμε) και σωτάρουμε για 2 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα ραβίολια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και το φασκόμηλο. Τα ραβιολια πρέπει να έχουν λίγο νερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε στην κατσαρόλα ελάχιστο από το νερό που έβρασαν
Αρτίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέυουμε προσέχοντας μην σπάσουν τα ραβιόλια.
Σερβίρουμε.
- ραβιόλια γεμιστά με ρικότα και σπανάκι (Υπαρχουν έτοιμα φρεσκα στα ψυγεία των Super Market. Υπολογίστε 3-4 μεγάλα ραβιόλια ανά άτομο)
- βούτυρο αγελάδας καλής ποιότητας ανάλατο
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- μερικά φύλλα φασκόμηλο φρέσκο (μπορούμε να βάλουμε και ξερό)
- αλάτι
- πιπέρι
- παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σ' ένα κατσαρολάκι σε µέτρια προς χαµηλή θερµοκρασία µέχρι να ξανθύνει ελαφρά, προσέχοντας μην καεί
Προσθέτουμε το φασκόµηλο και το σκορδο (αν το θέλουμε) και σωτάρουμε για 2 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα ραβίολια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο και το φασκόμηλο. Τα ραβιολια πρέπει να έχουν λίγο νερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε στην κατσαρόλα ελάχιστο από το νερό που έβρασαν
Αρτίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατέυουμε προσέχοντας μην σπάσουν τα ραβιόλια.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου