Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Πως να επιλέξετε και να αποθηκεύσετε την ρίγανη

 Όποτε είναι δυνατόν, επιλέξτε φρέσκια ρίγανη αντί την ξηρή μορφή του βοτάνου, δεδομένου ότι είναι ανώτερο στη γεύση. Τα φύλλα φρέσκιας ρίγανης θα πρέπει να φαίνονται φρέσκα και να έχουν ένα ζωντανό πράσινο χρώμα, ενώ τα στελέχη πρέπει να είναι σταθερά. Θα πρέπει να είναι απαλλαγμένα από σκούρα στίγματα ή κιτρίνισμα. 
 Ακόμη και αν τα αποξηραμένα βότανα και μπαχαρικά, όπως η ρίγανη, είναι ευρέως διαθέσιμα στα σούπερ μάρκετ, εξερευνήστε τα τοπικά καταστήματα μπαχαρικών στην περιοχή σας. Πολλές φορές, αυτά τα καταστήματα διαθέτουν μια μεγαλύτερη επιλογή από αποξηραμένα βότανα και μπαχαρικά που είναι ανώτερης ποιότητας και φρεσκάδας σε σύγκριση με εκείνα που προσφέρονται στα σούπερ μάρκετ. Ακριβώς όπως και με άλλα αποξηραμένα βότανα, κατά την αγορά ρίγανης, προσπαθούμε να αγοράσουμε αυτό που έχει παραχθεί με βιολογική καλλιέργεια δεδομένου ότι αυτό θα σας δώσει περισσότερες εγγυήσεις για την ποιότητά του.
 Η φρέσκια ρίγανη πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο τυλιγμένη σε ένα ελαφρώς βρεγμένο χαρτί κουζίνας. Μποροεί επίσης να καταψυχθεί, είτε ολόκληρη είτε ψιλοκομμένη, σε αεροστεγείς συσκευασίες. Εναλλακτικά, μπορείτε να παγώσετε τη ρίγανη σε παγοθήκες που καλύπτονται είτε με νερό ή ζωμό που μπορεί να προστεθεί κατά την παρασκευή σούπας ή μαγειρευτών. Η αποξηραμένη  ρίγανη θα πρέπει να φυλάσσεται σε ερμητικά σφραγισμένο γυάλινο δοχείο σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος, όπου θα παραμείνει φρέσκο ​​για περίπου έξι μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου