Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Κοτόπουλο με θυμάρι και λεμόνι

Υλικά:

1 κοτόπουλο 2 κιλών περίπου
2 κύβους κότας της Knorr
1-2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
300 ml νερό
1 λεμόνι
μισό ματσάκι θυμάρι
μισό ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Ανακατεύστε 1 κύβο κότας της Knorr με 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αλείψτε με το μείγμα όλο το κοτόπουλο αλλά και από μέσα, στο εσωτερικό του.
Τοποθετήστε ολόκληρο το λεμόνι (όχι κομμένο) και το θυμάρι στο εσωτερικό του κοτόπουλου ώστε να ποτιστεί σωστά όλο το κοτόπουλο.
Ζεστάνετε λίγο λάδι στο τηγάνι και τοποθετήστε μέσα το κοτόπουλο. Ψήστε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά (δεν είναι ανάγκη να το γυρίσετε). Το κοτόπουλο θα βγάλει κάποια ζουμιά που θα χρησιμοποιήσουμε για την σάλτσα μας αργότερα.
Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα ταψί. Τοποθετήστε το κοτόπουλο στο φούρνο για 50-60 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του πουλιού. Ελέγξτε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί καλά. Τρυπήστε το με ένα πιρούνι και βεβαιωθείτε ότι δεν τρέχει αίμα.
Βγάλτε το κοτόπουλο από το φούρνο, και βάλτε το σε ένα μπολ. Σκεπάστε το μπολ με μια διάφανη μεμβράνη ώστε το κοτόπουλο να κρατήσει τον ατμό του. Αφήστε το κοτόπουλο να ξεκουραστεί ενώ προχωράμε να φτιάξουμε τη σάλτσα.
Προσθέστε 300 ml νερό στο ζουμί του κοτόπουλου που έχει μείνει στο τηγάνι. Λιώστε μέσα σε αυτό ένα κύβο κότας της Knorr και βράστε το για περίπου 15 λεπτά.
Ενώ η σάλτσα μας μαγειρεύεται, κόψτε το κοτόπουλο σας σε κομμάτια. Μπορείτε να προσθέσετε μικρά κομμάτια κοτόπουλο στη σάλτσα.
Ελέγξτε να δείτε αν η σάλτσα σας είναι έτοιμη. Προσθέστε λίγο νερό αν χρειαστεί. Στη συνέχεια, προσθέστε το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ρίξτε τη σάλτσα πάνω στο κοτόπουλο και σερβίρετε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου