Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Η διαφορά της φρέσκιας με την αποξηραμένη ρίγανη

Η ρίγανη είναι ένα ανθεκτικό, πολυετές, αρωματικό βότανο που βρίσκει πολλές εφαρμογές στη μεσογειακή κουζίνα. Η φρέσκια ρίγανη με την αποξηραμένη δεν είναι πάντα εναλλάξιμες αλλά μπορείτε να αντικαταστήσετε την μια με την άλλη αν ακολουθήσετε μερικούς κανόνες.
Η αποξηραμένη ρίγανη έχει πιο συμπυκνωμένη γεύση από την φρέσκια πράγμα που σημαίνει ότι για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα χρειάζεται λιγότερη ποσότητα. Η αναλογία είναι περίπου 1:3. Για παράδειγμα αν μια συνταγή απαιτεί μια κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη και την αντικαταστήσουμε με ξερή θα βάλουμε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού. Τα φρέσκα φύλλα της ρίγανης θα πρέπει να έχουν ένα φωτεινό, πράσινο χρώμα, χωρίς μούχλα ή κηλίδες ενώ η αποξηραμένη θα πρέπει να φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου