Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Μοσχάρι ριγανάτο με πιλάφι

Υλικά:

1 1/2 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
αλάτι και πιπέρι
5 κλωναράκια ρίγανης
χυμός 1 λεμονιού
1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα σoτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σκορπίζουμε τα φυλλαράκια και τα κλωναράκια της ρίγανης (τα κλαδάκια τα αφαιρούμε στο τέλος). Γίνεται και με ξερή ρίγανη το φαγητό μας.
Μόλις πάρει μία βράση το φαγητό, προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 2 ώρες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Μόλις πήξει η σάλτσα του αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου