Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Η διατροφική αξία της ρίγανης με αριθμούς

 Η διατροφική αξία της ωμής αποξηραμένης ρίγανης με αριθμούς. Πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά που θωρακίζουν την ανθρώπινη υγεία.

Ανά 100gr
C
50,00 mg
Χολίνη
32,30 mg
E, γ τοκοφερόλη
19,840 mg
 
E, α τοκοφερόλη
18,86 mg
 
E, β τοκοφερόλη
10,880 mg
 
B3, Νιασίνη
6,22 mg
 
K, βιταμίνη
6217,00 mcg
 
Β Καροτένη
4112,000 mcg
 
E , δ τοκοφερόλη
4,030 mg
 
B6, Πυριδοξίνη
1,21 mg
 

Ανά 100gr
K, Κάλιο
1669,00 mg
 
Ca, Ασβέστιο
1576,00 mg
 
Mg, Μαγνήσιο
270,00 mg
 
P, Φώσφορος
200,00 mg
 
Fe, Σίδηρος
44,00 mg
 
Na, Νάτριο
15,00 mg
 
Mn, Μαγγάνιο
4,67 mg
 
Zn, Ψευδάργυρος
4,43 mg
 
Cu, Χαλκός
0,94 mg
 
Se, Σελήνιο
5,90 mcg
 
Ανά 100gr

 
Υδατάνθρακες
64,43 gr
 
Φυτικές ίνες/συνολικά
42,800 gr
 
Πρωτεΐνες
11,00 gr
 
Λιπίδια/συνολικά
10,25 gr
 
Σάκχαρα/συνολικά
4,09 gr
 
Θερμίδες
306 kcal
 
Φυτοστερόλη
203,000 mg
 
Ανά 100gr

 
Λιπαρά οξέα, συνολικά πολυακόρεστα
5,230 gr
 
Λιπαρά οξέα, συνολικά κεκορεσμένα
2,660 gr
 

Λιπαρά οξέα, συνολικά μονοακόρεστα
0,670 gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου