Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Το φασκόμηλο προσφέρει φυσική ανακούφιση απ' τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Κόπωση, κατάθλιψη, πονοκέφαλος, αϋπνίες, ταχυκαρδίες, διαταραχές στην έμμηνο ρύση, νυχτερινές εξάψεις, εφιδρώσεις σηματοδοτούν την έναρξη της κλιμακτηρίου και την είσοδο στην εμμηνόπαυση. Αντιμετωπίστε τα ενοχλητικά συμπτώματα με βότανα και υποδεχθείτε τη νέα φάση της ζωής σας χωρίς φόβο.
Τα πρώτα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης κάνουν την εμφάνισή τους γύρω στα 45-50 χρόνια. Πρόκειται ουσιαστικά για τη μεγαλύτερη αλλαγή στη ζωή μιας γυναίκας, αφού σημαίνει τη λήξη της έμμηνου ρύσης και επομένως της γονιμότητας και χαρακτηρίζεται από ακανόνιστη περίοδο, ξαφνικές εξάψεις, έντονη εφίδρωση, μεταπτώσεις στη διάθεση, ξηρότητα κόλπου και μειωμένη σεξουαλική διάθεση. Όλα αυτά τα συμπτώματα όμως αντιμετωπίζονται τόσο από την κλασική ιατρική όσο και από τα βότανα που μας χαρίζει απλόχερα η φύση.
Οι φυσικοί θεραπευτές χρησιμοποιούν τη φασκομηλιά εδώ και πολλά χρόνια για τη θεραπεία των εξάψεων στην περίοδο της εμμηνόπαυσης Αυτή η χρήση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων τη σημερινή εποχή και για αυτό το λόγο ήδη διεξάγονται πολλές έρευνες επάνω σε αυτό το θέμα.
Η φασκομηλιά χαρακτηρίζεται ως ήπιο φυτο-οιστρογόνο, που σημαίνει ότι παρόλο που δεν σχετίζεται με χημικές ουσίες, παρουσιάζει κάποιες ομοιότητες με τα οιστρογόνα. Επομένως, παρόλο που το βότανο αυτό δεν παρουσιάζει την ίδια ακριβώς επίδραση στον οργανισμό όπως είναι αυτή των οιστρογόνων, δηλαδή π.χ. δεν ανεβάζει το επίπεδο των οιστρογόνων στο αίμα, έχει όμως την ικανότητα να δεσμεύει τους υποδοχείς των οιστρογόνων και συνεπώς να ανακουφίζει τον οργανισμό από τα δυσμενή συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Το φασκόμηλο είναι ένα από τα αποτελεσματικότερα γιατρικά για την εμμηνόπαυση βοηθώντας το σώμα να προσαρμοστεί στα καινούρια δεδομένα.
Εάν υποφέρετε λοιπόν από εξάψεις λόγω εμμηνόπαυσης δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τα ζεστά σας ροφήματα με φασκόμηλο για να μετριάσετε ποιος ξέρει ίσως και να εξαλείψετε τα συμπτώματα.
Προσοχή: Αποφύγετε να το πίνετε αργά το βράδυ γιατί είναι τονωτικό και μπορεί να σας φέρει υπερένταση και αϋπνία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου