Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Πέννες με πανσέτα, φασκόμηλο και μανιτάρια

Υλικά:

340 ml ζωμός βοδινού
225 ml κόκκινο ξηρό κρασί
45 ml. ελαιόλαδο
170 γρ. Μανιτάρια Σιτάκε κομμένα
170 γρ. άσπρα μανιτάρια κομμένα
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
226 γρ. πανσέτα κομμένη σε λεπτές φέτες και μετά σε κύβους
90 γρ. βούτυρο ανάλατο κομμένο
ματσάκι φασκόμηλο 3κ.σ. τριμμένο
3 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο τριμμένο
450 γρ. πένες
57 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τον ζωμό με το κρασί. Μαγειρεύουμε για 15-18 λεπτά, μέχρι το ζουμί που θα μείνει να είναι ίσο με 1 φλιτζάνι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. λάδι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 5 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα αλατοπιπερώνουμε. Στην συνέχεια τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Προσθέτουμε την άλλη 1κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε την πανσέτα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αρχίζει να γίνεται καφέ. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρασί με το ζωμό που βράσαμε, το βούτυρο, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο. Σιγοβράζουμε για 3 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το ζουμί τους.
Βάζουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι με την σάλτσα μαζί με ½ φλιτζάνι τυρί. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο από το ζουμί των ζυμαρικών που κρατήσαμε αν δούμε πως στεγνώνουν τα ζυμαρικά.
Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ. Τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου