Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

4 φυσικά αντιβιοτικά που περιέχει το ριγανέλαιο

Τα κύρια θεραπευτικά συστατικά που βρέθηκαν στο λάδι της ρίγανης περιλαμβάνουν:

Καρβακρόλη - αποτελεσματικό κατά albicans candida, μύκητας Aspergillus, σταφυλόκοκκο, καμπυλοβακτηρίδιο, Klebsiella, e.coli, giardia, ψευδομονάδες, σαλμονέλα και λιστέρια.
Θυμόλη - ένα φυσικό μυκητοκτόνο με αντισηπτικές ιδιότητες. Η θυμόλη είναι ένα ενισχυτικό του  ανοσοποιητικού και μια ασπίδα ενάντια στις τοξίνες.
Τερπένια - έχουν ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες και αναδύουν ένα άρωμα πεύκου.
Ροσμαρινικό οξύ - ένα ισχυρότερο αντιοξειδωτικό από τη βιταμίνη Ε που αποτρέπει τη ζημία των ελεύθερων ριζών. Είναι αποτελεσματικό στην αγωγή του αλλεργικού άσθματος και είναι επίσης ένα φυσικό αντισταμινικό.

Το έλαιο της ρίγανης περιέχει επίσης μια καλή ποσότητα βιταμίνης Ε, καθώς και ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, κάλιο, χαλκό, βόριο, μαγγάνιο, βιταμίνες Α και C, και νιασίνη.

Το ριγανέλαιο είναι αντιβακτηριακό
Το ριγανέλαιο έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος και της βρογχίτιδας. Επίσης βοηθά τους ανθρώπους που πάσχουν από έλκος του στομάχου που προκαλείται από βακτηρίδια Helicobacter pylori.

Το ριγανέλαιο είναι αντιμυκητιακό
Κοινές μυκητιάσεις, όπως στα νύχια, άφθες, μπορεί να αντιμετωπιστούν με ριγανέλαιο. Τοπική χρήση ελαίου ρίγανης έχει βρεθεί ότι είναι  αποτελεσματικό για την θεραπεία μυκητιασικών μολύνσεων του δέρματος, όπως τα πόδια των αθλητών.

Το ριγανέλαιο είναι αντιφλεγμονώδες
Το ριγανέλαιο λειτουργεί ως ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες και παυσίπονο. Τα φυσικά αντιοξειδωτικά που περιέχονται σε μεγάλες ποσότητες μειώνουν τη διόγκωση και τη φλεγμονή.

Το ριγανέλαιο είναι χωνευτικό
Το ριγανέλαιο λαμβάνεται εσωτερικά και διεγείρει την παραγωγή της χολής, η οποία βοηθά στην πέψη. Μπορεί επίσης να μειώσει τα συμπτώματα δυσπεψίας, διάρροιας και των αερίων 
Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που τεκμηριωμένα χρησιμοποίησαν ιατρικά το ριγανέλαιο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου