Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ψωμί με κρεμμύδι και φασκόμηλο

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι
1 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κσ ξερή ρίγανη
2 κσ ξερό δενδρολίβανο
2 κσ ξερό φασκόμηλο
1 κσ αλάτι
2 μεγάλα γλυκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κσ ηλιόσποροι

Εκτέλεση (για 2 καρβέλια ψωμί):

Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε ρηχό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέστε τα βότανα.
Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.. Βρέξτε τη στεγνή ζύμη με λίγο νερό.
Βάλτε το αλεύρι σε ένα βαθύ μεγάλο μπολ και ανοίξτε μια τρύπα στη μέση.
Αδειάστε τη ζύμη και το νερό και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε ρίχνοντας χλιαρό νερό μέχρι το μίγμα να είναι πιο σταθερό αλλά ακόμα ρευστό.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 – 190οC, κατά προτίμηση στο αερόθερμο.
Αδειάστε τα κρεμμύδια με το υπόλοιπο λάδι από το τηγάνι μέσα στο μίγμα του αλευριού και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το να ξεκουραστεί.
Αδειάστε το μίγμα σε δύο αντικολλητικές φόρμες για κέικ 30x12 εκατοστά η κάθε μία.
Ψήστε για 50 λεπτά. Αφήστε το ψωμί να κρυώσει στην φόρμα του κέικ για περίπου 3 – 5 λεπτά και μετά αναποδογυρίστε την.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου