Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Συναγρίδα ψητή με ελαιόλαδο, ντοματάκια και θρούμπι

Υλικά:

για 4 άτομα
4 φιλέτα συναγρίδας
8 άνυδρα ντοματάκια
2 κ. σούπας και άλλες 2 για το σερβίρισμα ελαιόλαδο
1 κ. καφέ θρούμπι
1-2 κ. σούπας αφρίνα (ανθός αλατιού)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβετε τα ντοματάκια στα δύο, τα λαδώνετε ελαφρώς και τα ψήνετε για 1 λεπτό σε μια γκριλιέρα. Τα πασπαλίζετε με λίγη αφρίνα και με το θρούμπι και τα διατηρείτε ζεστά. Αλείφετε την γκριλιέρα με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε τα φιλέτα της συναγρίδας για 4-5 λεπτά από την πλευρά με την πέτσα. Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τα ψήνετε για 1-2 λεπτά. Τα μοιράζετε σε τέσσερα πιάτα και βάζετε από πάνω τους τα ντοματάκια, τα αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Αν θέλετε, συνοδεύετε το ψάρι με πατατούλες ατμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου