Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Ελιόψωμο με λιαστές ντομάτες και ρίγανη

Υλικά:

300 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ.μαγιά ξερή
20 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλ/νες
10 λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
2 κ.σ. ρίγανη
2/3 φλ. γάλα χλιαρό
1 φλ. νερό χλιαρό
1 πρέζα ζάχαρη
Αλατοπίπερο
1/3 φλ. λάδι
 
 Εκτέλεση:

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το αλατοπίπερο και το νερό. Ρίχνουμε τα 2 μείγματα στο αλεύρι και ανακατεύουμε πρώτα με κουτάλι και έπειτα με τα χέρια. Τα αφήνουμε στην άκρη 30 λεπτά. Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια φόρμα για κέικ. Ρίχνουμε τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες και τη ρίγανη στο μείγμα που ζυμώσαμε κι ανακατεύουμε καλά. Το μεταφέρουμε στη φόρμα, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και ραντίζουμε με λίγο λαδάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου