Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Θυμάρι για την κυστίτιδα

Η ουρολοίμωξη και η κυστίτιδα παρουσιάζονται πολύ συχνά στις γυναίκες. Υπολογίζεται μάλιστα ότι περίπου το 70% των γυναικών θα νοσήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του από κάποιας μορφής ουρολοίμωξη/ κυστίτιδα.Η συμπτωματολογία που μπορεί να έχει ένας ασθενής είναι η συχνοουρία, η νυχτουρία, το αίσθημα καύσου κατά την ούρηση, η αδυναμία συγκράτησης των ούρων, οι κρυάδες, τα ρίγη ακόμη και ο πυρετός.

Αν υπάρχει έντονη δυσφορία και πόνος κατά την ούρηση, ο οποίος συνοδεύεται από κάψιμο, τότε μάλλον υπάρχει περίπτωση να υποφέρετε από κυστίτιδα.Ο συνήθης ύποπτος για την κυστίτιδα είναι το μικρόβιο E.Coli, το οποίο ευθύνεται για περίπου το 90% των περιπτώσεων κυστίτιδας. 

Aν παρά την ιατρική θεραπεία που ακολουθείτε, δυσκολεύεστε να απαλλαγείτε από μια κυστίτιδα ή αν υποφέρετε συχνά από αυτή την ενοχλητική λοίμωξη, μπορείτε να κάνετε μια συμπληρωματική θεραπεία. Mόλις αισθανθείτε τα πρώτα συμπτώματα, ρίξτε μία μικρή φούχτα (20-30 γρ.) ξερό θυμάρι σε ένα 1 λίτρο βραστό νερό και αφήστε το να κάτσει για 15 λεπτά πριν το σουρώστε. Πίνετε 1 φλιτζάνι από το έγχυμα αυτό κάθε τέσσερις ώρες για όσο διάστημα έχετε το πρόβλημα. Tο αιθέριο έλαιο του θυμαριού περιέχει διάφορες ουσίες με αντιμικροβιακή και διουρητική δράση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου