Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Στήθος πάπιας με κυδώνια και θρούμπι

Υλικά:

 6 κομμάτια από μισό στήθος πάπιας

Για τη μαρινάδα:

 3-4 κουταλιές σούπας ξίδι αρωματισμένο με πορτοκάλι, βατόμουρο ή άλλο φρούτο
 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
 2 κουτ. σούπας τριμμένο κρεμμύδι
 2 κουτ. σούπας μέλι
 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
 1½ κουταλιά γλυκού θρούμπι
 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
 ½ κουτ. γλυκού αλάτι
 ½ - 1 κουτ. γλυκού χοντροκοπανισμένο πιπέρι

Τα κυδώνια:

 ελαιόλαδο
 2 φλιτζάνια κρασί Σάμος (γλυκό), ή περισσότερο ½ φλιτζάνι ζωμό κότας, ή περισσότερο
 3-4 κυδώνια κομμένα σε χοντρές φέτες κατά μήκος

Εκτέλεση:

Βάλτε σε γαβάθα το στήθος πάπιας μαζί με όλα τα υλικά της μαρινάδας, αφού τα ανακατώσετε καλά. Γυρίστε να καλυφθεί το κρέας από όλες τις μεριές. Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για μία νύχτα.
Βγάλτε από τη μαρινάδα και στραγγίστε καλά. Σκουπίστε με χάρτινη πετσέτα. Ζεστάνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το στήθος σε δυνατή φωτιά, μόνο για 2-3 λεπτά, γυρίζοντας και από τις δυο πλευρές. Βάλτε σε ζεστό σκεύος, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και κρατήστε τα ζεστά στο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία.
Βάλτε τη μαρινάδα στο τηγάνι και μόλις πάρει βράση, προσθέστε τα κυδώνια. Περιχύστε με 2 φλιτζάνια κρασί και το ζωμό και σιγοβράστε, γυρίζοντας τις φέτες, μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας επιπλέον κρασί ή ζωμό αν χρειάζεται. Βγάλτε από το τηγάνι τα κυδώνια, κρατήστε τα ζεστά. Αν η σάλτσα είναι νερουλή, βράστε τη σε δυνατή φωτιά να μελώσει. Δοκιμάστε τη σάλτσα και διορθώστε τη γεύση. Κόψτε σε φετάκια το στήθος πάπιας και σερβίρετε αμέσως, με τα κυδώνια σε ζεσταμένα πιάτα, περιχύνοντας με τη σάλτσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου