Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Διατροφικές πληροφορίες για το θυμάρι

Το θυμάρι περιέχει πολλές δραστικές ουσίες που έχουν βρεθεί να προάγουν την υγεία.
Περιέχει θυμόλη, ένα από τα σημαντικά αιθέρια έλαια, η οποία έχει επιστημονικώς βρεθεί να έχει αντισηπτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Επίσης περιέχει, καρβακρόλη, βορνεόλη και γερανιόλη.
Το θυμάρι περιέχει πολλά φλαβονοειδή φαινολικά αντιοξειδωτικά. Το φρέσκο ​​θυμάρι έχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών μεταξύ των βοτάνων.

Το θυμάρι είναι γεμάτο με μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες που είναι απαραίτητες για τη βέλτιστη υγεία. Τα φύλλα του είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές καλίου, σιδήρου, ασβεστίου, μαγγανίου, μαγνησίου, και σεληνίου.
Το βότανο είναι επίσης μια πλούσια πηγή πολλών σημαντικές βιταμίνες όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β , βήτα καροτίνη , βιταμίνη Α, βιταμίνη Κ, βιταμίνη Ε, βιταμίνη C και φολικό οξύ.

Το θυμάρι προσφέρει σημαντικά επίπεδα ποιότητας φυτοθρεπτικών συστατικών. Μόλις 100 γραμμάρια φρέσκα φύλλα παρέχει (% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης)

38% των διαιτητικών ινών,
27% της βιταμίνης Β-6 (πυριδοξίνη),
266% της βιταμίνης C,
158% της βιταμίνης Α,
218% του σιδήρου,
40% του ασβεστίου,
40% του μαγνησίου και
75% μαγγάνιο
αλλά καθόλου χοληστερόλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου