Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Κοτολέτες αρνιού με βελουτέ μαρινάτα από μέλι, μουστάρδα και θυμάρι

Υλικά:

12 κοτολέτες αρνιού καθαρισμένες

Για τη σάλτσα μουστάρδας
6 κ.σ. μουστάρδα απαλή
6 κ.σ. ξύδι λευκό
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. θυμάρι ξερό τριμμένο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγες σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)
5 σταγόνες worcestshire σος
12 ολόκληρα φύλλα δυόσμου
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε καλά τις κοτολέτες.
Σε μία λεκάνη αναμειγνύουμε τη μουστάρδα, το ξύδι, το μέλι, το λάδι, το ταμπάσκο, το worcestshire sause και το θυμάρι και χτυπάμε με ένα πιρούνι για να γίνει ένα μείγμα ομοιογενές. Τοποθετούμε τις κοτολέτες μέσα στη μαρινάτα και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Βγάζουμε στραγγίζουμε καλά και σκουπίζουμε ελαφρά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ψήνουμε τις κοτολέτες σε ψησταριά ή στο γκριλ για 5-6 λεπτά γυρίζοντας κι από τις δυο μεριές. Μόλις ψηθούν αλείφουμε με ένα πινέλο λίγη από τη μαρινάτα, αφήνουμε να ροδίσει ελαφρά και κατεβάζουμε. Σερβίρουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και δενδρολίβανου και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές και ντομάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου