Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Linguine με φασκόμηλο και φέτα

Υλικά:

500 γρ. μακαρόνια linguine
5 ντομάτες ώριμες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
15 φύλλα φασκόμηλο
200 γρ. φέτα
αλάτι χοντρό
πιπέρι φρέσκο
πιπέρι καγιέν γλυκό
ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ενώ τρίβουμε τις ντομάτες στο τρίφτη στο χοντρό. Βράζουμε τα μακαρόνια σε κοχλάζον αλατισμένο νερό για ένα λεπτό λιγότερο από το χρόνο που λέει το πακέτο. Ταυτόχρονα κάνουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι 3 κ. σούπας ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε τα φύλλα του φασκόμηλου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, τα πιπέρια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις τα linguine είναι έτοιμα τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα, μαζί με ένα φλιτζάνι νερό από το βρασμό. Ανακατεύουμε λίγο, προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη και τα αφήνουμε ένα λεπτό ακόμα να γίνουν. Σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου