Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Χοιρινός πασπαλάς με θρούμπι

Υλικά:

1 1/2 κ. κρέας χοιρινό(πανσέτα)
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
3 σκ. σκόρδο
Φλόυδα από ένα πορτοκάλι
Θρόυμπι ή θυμάρι ξερό
Χωριάτικο ψωμί
Αγουρέλαιο ή πρωτόλαδο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βράζουμε το κρέας με νερό που να το σκεπάζει, προσθέτoντας μέσα τα μπαχάρια, την δάφνη, το σκόρδο και την φλούδα από το πορτοκάλι. Μετά από 10 λεπτά το ξαφρίζουμε. Δεν το βράζουμε πολύ, πρέπει να "κρατάει" λίγο. Το βγάζουμε από την φωτιά και το στραγγίζουμε καλά. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλάτι, το πιπέρι και το θρούμπι και τα ανακατεύουμε. Βουτάμε μέσα το στραγγισμένο κρέας και το σκεπάζουμε καλά. Βάζουμε το μπολ σκεπασμένο στο ψυγείο και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί μια μέρα και να πάρει όλο το άρωμα από το θρούμπι. Έτοιμο! Το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το σερβίρουμε πάνω σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού .Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου