Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Θρούμπι: Οφέλη για την υγεία και θεραπευτικές χρήσεις

Το θρούμπι προσφέρει πολλά οφέλη  στην υγεία. Μερικά από τα πιο γνωστά οφέλη είναι τα παρακάτω: 

- Τα φύλλα του περιέχουν πολλά αιθέρια έλαια όπως η καρβακρόλη και θυμόλη. Αυτά τα έλαια είναι γνωστό ότι έχουν αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Η καρβακρόλη βοηθά στην πρόληψη της ανάπτυξης των βακτηρίων Bacillus cereus και E.coli.
- Κάνοντας ένα αφέψημα από θρούμπι μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία πολλών εσωτερικών διαταραχών. Αυτές κυμαίνονται από φυματίωση, συσπάσεις της μήτρας, βήχας, γαστρικά προβλήματα, κολικούς, κατακράτηση ούρων, ακόμη και πονοκεφάλους.
- Συστήνεται για τη θεραπεία της ναυτίας, της ουρικής αρθρίτιδας, πονοκεφάλων και ρευματισμών.
- Μπορεί επίσης να αναμιχθεί με το τσάι και να βοηθήσει ήπια πεπτικά προβλήματα, καθώς και πονόλαιμο.
- Θεωρείται ένα ισχυρό αντισηπτικό και μπορεί επομένως να συμβάλει στη βελτίωση της λειτουργίας του ήπατος και των νεφρών.
- Περιέχει επίσης διαιτητικές ίνες οι οποίες είναι χρήσιμες στον έλεγχο και τη διατήρηση των επιπέδων χοληστερόλης. Οι διαιτητικές ίνες βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης.
- Κάποιος μπορεί επίσης να κάνει μικρά σακουλάκια από θρούμπι στον ατμό και στη συνέχεια να εφαρμόσει αυτά τα σακουλάκια σε περιοχές με φλεγμονή. Τα φακελάκια αυτά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση οδοντικού πόνου, καθώς και κράμπες.
- Βοηθά επίσης στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της βρογχίτιδας.
- Οι βλαστοί και τα φύλλα του φυτού περιέχουν επίσης χημικές ενώσεις οι οποίες δρουν ως αντιοξειδωτικά και ως εκ τούτου βοηθά στην πρόληψη πολλών ασθενειών και προάγουν συνολικά την καλή υγεία.
- Οι ανθοφόρων βλαστοί του φυτού περιέχουν πολλές αντισηπτικές και κατά του φουσκώματος ιδιότητες .
- Το θρούμπι είναι επίσης ένα αποχρεμπτικό και βοηθά να καθαρίσει το λαιμό, καθώς επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της γρίπης. Το βότανο θα πρέπει να αναμιγνύεται με άλλα τσάγια όπως το χαμομήλι αν είναι να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό.
- Αυτό το βότανο επίσης πιστεύεται ότι δρα ως διεγερτικό της όρεξης.

Άλλες χρήσεις

Το θρούμπι χρησιμοποιείται συχνά ως καρύκευμα και γεύση σε όσπρια όπως τα φασόλια, καθώς και χοιρινό και βοδινό κρέας. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για σαλάτες εποχής, ζυμαρικά, ζωμούς, μαγιονέζα, διάφορες σάλτσες και σάντουιτς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου