Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Κοτόπουλο με θυμάρι και ξύδι βαλσάμικο

Υλικά:

1/3 φλιτζανιού αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και πέτσα, κομμένα στα δύο
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκα φύλλα θυμαριού ή 1/2 κουταλάκι αποξηραμένο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε το αλεύρι και τη μισή ποσότητα από το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ. Προσθέστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε καλά να καλυφθεί από το αλεύρι. Αφαιρέστε από το μπολ και καθαρίστε από το περιττό αλεύρι.
Βάλτε το ελαιόλαδο σε ένα βαρύ τηγάνι ζεστάνετε το σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και ψήστε για 10 λεπτά, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσει και ψηθεί καλά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από το τηγάνι σε ένα πιάτο και σκεπάστε να κρατηθεί ζεστό.
Προσθέστε το κρεμμύδι στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέστε το ζωμό, το ξύδι, το θυμάρι και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι. Αφήστε να κοχλάσει και ψήστε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και η σάλτσα αρχίσει να δένει (περίπου 12 λεπτά). Με ένα κουτάλι περιχύστε με τη σάλτσα το κοτόπουλο.
Σερβίρετε ζεστό με ρύζι στον ατμό και σαλάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου