Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Μπιφτέκια με θυμάρι και τζίντζερ

Υλικά:

700 γρ. κιμά ανάμεικτο από κοτόπουλο και γαλοπούλα (μπούτι και στήθος)
1 κολοκυθάκι μέτριο τριμμένο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1½ κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ξίδι
2 ασπράδια αβγών
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση:

Ρίχνουμε το κολοκυθάκι σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον κιμά, το ελαιόλαδο, το τζίντζερ, το θυμάρι, τον μαϊντανό, το ξίδι και τα ασπράδια και αλατοπιπερώνουμε. Zυμώνουμε ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά, βρέχοντας κάθε τόσο τα χέρια μας με παγωμένο νερό για να μην κολλάει ο κιμάς. Πλάθουμε 8 μέτρια μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο μαντεμένιο σκεύος ή ταψί. Bάζουμε το ταψί στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 20 λεπτά ώστε να σφίξουν λίγο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και σαλάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου