Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Φιλέτο χοιρινό με σκόρδο και φασκόμηλο

Υλικά:

850 γρ. φιλέτο χοιρινό
3 κλωναράκια φασκόμηλο
2 σκελίδες σκόρδο
4 ντομάτες
2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
λευκό κρασί και ένα ποτηράκι λικέρ τσέρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Χαράζουμε το κρέας, κόβουμε το σκόρδο φετούλες και με το φασκόμηλο το περιτυλίγουμε και το τοποθετούμε στις σχισμές του κρέατος. Δένουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και φουρνίζουμε για 80 λεπτά περίπου στους 190 βαθμούς. Στο μεταξύ πλένουμε τις ντομάτες, τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κύβους. Τσιγαρίζουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά, πασπαλίζουμε με θυμάρι και δάφνη και τα προσθέτουμε στο ψητό μας 30 λεπτά πριν από το τέλος του ψησίματος. Σερβίρουμε το κρέας μας μαζί με τα λαχανικά και καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου