Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Χοιρινό κοντοσούβλι με μουστάρδα και θρούμπι

Υλικά:

1 κιλό χοιρινή σπάλα ή πανσέτα (κομμένη σε χοντρά κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη στα 6)
1 πράσινη πιπεριά (κομμένη στα 6)
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο (κομμένο στα 6)
4-5 μανιτάρια
2 κ.σ. μουστάρδα
λίγο ηλιέλαιο
ελάχιστο νερό, αλάτι, πιπέρι μαύρο
θυμάρι, θρούμπι, κόκκινο γλυκό πιπέρι
ξυλάκια για το σούβλισμα (μεγάλα)

Εκτέλεση:


Φτιάχνουμε μια μαρινάτα, ανακατεύοντας τη μουστάρδα, το λάδι, το νερό και τα υπόλοιπα μπαχαρικά, και μαρινάρουμε σ’ αυτήν το κρέας για 3-4 ώρες. Στη συνέχεια περνάμε διαδοχικά από τα ξυλάκια κομμάτια από το μαριναρισμένο κρέας, πιπεριές, κρεμμύδι και τέλος μανιτάρι. Ψήνουμε σε σχάρα, σούβλα ή στο φούρνο (γάστρα) στους 180οC. Συνοδεύουμε με baby πατάτες, τις οποίες βράζουμε, τεμαχίζουμε και σοτάρουμε με λίγο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι μαύρο σ’ ένα τηγανάκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου