Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Φασκόμηλο για τα γκρίζα μαλλιά!

Μερικοί άνθρωποι αναπτύσσουν γκρίζα μαλλιά στην εφηβεία τους, ενώ άλλοι αρχίζουν να εντοπίζουν αυτές τις άχρωμες τρίχες περίπου στην ηλικία των 30 ή 40.
Τα γκρίζα μαλλιά μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε κομψοί ή σοφοί. Αν είστε έτοιμοι να κάνετε διάλειμμα από τα γκρίζα μαλλιά, τότε το τσάι από βότανα μπορεί να σκουρύνει τα γκρίζα μαλλιά σας και να κάνει το χρώμα πιο έντονο.


Φασκόμηλο
Το φασκόμηλο έχει μια μακρά παράδοση σε πολλούς πολιτισμούς για την κάλυψη των γκρίζων μαλλιών. Μπορείτε να βάλετε ½ φλιτζάνι αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου σε 2 φλιτζάνια νερό για δύο ώρες. Στη συνέχεια το περνάμε μέσα από ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τα φύλλα του φασκόμηλου. Ρίχνουμε το νερό στα μαλλιά και αφήνουμε για 30 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλένουμε. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία καθημερινά για να έχετε καλά αποτελέσματα. Μόλις τα γκρίζα μαλλιά φτάσουν στο ίδιο χρώμα με τα υπόλοιπα μαλλιά σας, τότε μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία, για να μην εμφανιστούν και πάλι τα γκρίζα.

Δεντρολίβανο και φασκόμηλο
Για μια πιο αποτελεσματική κάλυψη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ¼ του φλιτζανιού δεντρολίβανο και άλλο 1/4 του φλιτζανιού φασκόμηλο. Εμποτίζετε τα βότανα σε 1 φλιτζάνι νερό για 10 λεπτά. Ρίχνετε στα μαλλιά σας, και ξεπλένετε μετά από 30 λεπτά. Το δεντρολίβανο διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών και διώχνει την πιτυρίδα, ενώ το φασκόμηλο μαλακώνει τα μαλλιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου