Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Πλούσιες οι θεραπευτικές δράσεις του φασκόμηλου

Το φασκόμηλο έχει διεγερτικές, αντισηπτικές, στυπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντισπασμωδικές, αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές, αντιπυρετικές, αποχρεμπτικές, ηρεμιστικές, και διουρητικές ιδιότητες. Είναι χρήσιμο στη θεραπεία από διαστρέμματα και πρηξίματα .

Επιπλέον, βοηθά στη φυσική θεραπεία για τον βήχα, πονόλαιμο, αμυγδαλίτιδα, λαρυγγίτιδα, και άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού .

Το φασκόμηλο είναι επίσης χρήσιμο στην ανακούφιση των φλεγμονών του στόματος και προβλημάτων στα ούλα . Επιπλέον, το βότανο αυτό βοηθά στην ψύξη και καταστέλλει την υπερβολική  και νυχτερινή εφίδρωση.

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα εκχυλίσματα του βοτάνου ωφελεί σημαντικά τους ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο του Alzheimer , με τη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας τους. Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή και βοηθά στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης ορισμένων μορφών καρκίνων.

Θεραπεύει πεπτικές διαταραχές, όπως φούσκωμα , δυσπεψία, εντερικούς σπασμούς, αέρια , διάρροια , καούρα , γαστρίτιδα, κ.α.
Επιπλέον, το φασκόμηλο θεωρείται ως ένα εξαιρετικό βότανο για τη βελτίωση της μνήμης και της συγκέντρωσή. Παρέχει ανακούφιση από νευρικότητα , άγχος και κατάθλιψη.

Το φασκόμηλο θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετική θεραπεία για διαταραχές της εμμηνόπαυσης και τα συμπτώματα της, όπως εξάψεις. Επιπλέον, ενισχύει το νευρικό σύστημα και βοηθά στη θεραπεία ηπατικών διαταραχών.

Αυτό το βότανο προφυλάσσει την εξάντληση ενός νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται ακετυλοχολίνη η οποία είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου