Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Φιλετάκια κοτόπουλου με μπέικον και φασκόμηλο

Υλικά:

2 φιλέτα κοτόπουλου
100 γρ. μπέικον
½ κρεμμύδι
2 σκελ. σκόρδο
50 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
3 φύλλα φασκόμηλου
80 ml λευκό κρασί
1 ζωμό λαχανικών
300 ml βραστό νερό
Αλάτι - πιπέρι

Για τις πατάτες baby:
150 γρ. μπέικον
1 κ. πατάτες baby
100 γρ. ντοματίνια
100 ml λευκό κρασί
100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
1 κλων. δενδρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
1 φύλλο φασκόμηλου
2 φύλλα βασιλικού
Ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ½ κ.σ. λάδι και 1 κ.σ. μαργαρίνη με βούτυρο και προσθέτουμε το φασκόμηλο. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το μπέικον κομμένο σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το σκόρδο σε μεγάλα κομμάτια και τα προσθέτουμε κι αυτά στο τηγάνι. Σβήνουμε με λευκό κρασί, κατά προτίμηση Soave ή, αν δεν έχουμε οποιοδήποτε λευκό ξηρό κρασί. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι – πιπέρι.
Σε ένα κατσαρολάκι έχουμε το ζεστό νερό και διαλύουμε το ζωμό λαχανικών.
Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό, έτσι ώστε να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να έχουμε μία πλούσια και παχύρρευστη σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε μία κουταλιά μαργαρίνη με βούτυρο.
Για να ετοιμάσουμε το συνοδευτικό πιάτο, κόβουμε τις πατάτες στη μέση με τη φλούδα τους και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι. Προσθέτουμε τα ντοματίνια επίσης κομμένα στη μέση. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, το βασιλικό, τη δάφνη, 1 – 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το λευκό κρασί και το μπέικον σε κυβάκια. Τέλος ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου