Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Αρνίσιο κότσι με μουστάρδα, λεμόνι και θρούμπι

Υλικά:

4 κότσια αρνίσια (τα κότσια πολλές φορές είναι μεγάλα και υπολογίζονται για δύο άτομα)
4 - 5 κ. σ. μουστάρδα
χυμός από 2 λεμόνια
λίγο θρούμπι, τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο, περασμένες από ρεντέ
5 κ. σ. ελαιόλαδο
1 φλ. λευκό κρασί
λίγο ζεστό νερό

Για τη γαρνιτούρα:

500 γρ. φασολάκια ψιλά, καθαρισμένα
αλάτι, πιπέρι μαύρο
ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Για τη γαρνιτούρα: Βράζουμε τα φασολάκια σε κοχλάζον νερό, τα στραγγίζουμε, τα κρυώνουμε και τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Τα αλατοπιπερώνουμε καλά.
Aλατοπιπερώνουμε τα κότσια. Χτυπάμε στο multi όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το κρασί) και στο μίγμα που προκύπτει μαρινάρουμε τα κότσια για 2 - 3 ώρες. Ρίχνουμε σ’ ένα ταψί το κρασί, τοποθετούμε από πάνω τα κότσια και τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάτα (αν έχει απομείνει). Ψήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον, στους 180οC, σε ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Φροντίζουμε να υπάρχουν πάντα υγρά στο ταψί (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό) και αν μπορούμε βρέχουμε τακτικά τα κότσια μ’ αυτά τα υγρά. Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για καλύτερο χρώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου