Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Κρεμμυδόσουπα ογκρατέν με φασκόμηλο

Υλικά:

1 λίτρο νερό ή ζωμό κοτόπουλο
3 κρεμμύδια μεγάλα
1 πράσο
2 σκελ. σκόρδο
ελαιόλαδο
10 φυλλαράκια φασκόμηλο
αλάτι, πιπέρι
8 λεπτές φέτες ψωμί μπαγκέτα
50 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
30 χλ. μπράντυ Μεταξά

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μισές λωρίδες το κρεμμύδι, σε λωρίδες το πράσο, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τα φύλλα φασκόμηλου.
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες και τη σωτάρουμε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο.
Βάζουμε τη κρεμμυδόσουπα σε πηλινο ατομικό σκεύος. Προσθέτουμε τη μπαγκέτα και το τριμμένο τυρί και αρωματίζουμε με λίγο μπράντυ Μεταξά. Γκρατινάρουμε στο γκρίλ του φούρνου μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το τυρί μας.
Συμβουλές: Προσοχή στην τοποθέτηση της μπαγκέτας. Τη βάζουμε τελευταία στιγμή για να μή μας πανιάσει. Αντί για ολόκληρη φέτα μπορούμε να κόψουμε τη μπαγκέτα σε κρουτόν και να ακολουθήσουνε την ίδια διαδικασία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου