Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Σφολιατίνια με κίμινο, πάπρικα και θρούμπι

Υλικά:

400 γρ. σφολιάτα
1κ.γ. κίμινο σε σπόρους
1 κ.γ. πάπρικα μέτρια ή πικάντικη
1 κ.γ. θρούμπι
1 κ.σ. ανθό αλατιού
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:

Απλώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε σε τρία ίσα μέρη. Στο πρώτο πασπαλίζουμε ομοιόμορφα το κίμινο, στο δεύτερο την πάπρικα και στο τρίτο το θρούμπι. Ρίχνουμε πιπέρι και στα τρία. Διπλώνουμε κάθε φύλλο στη μέση και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 20'. Ανάβουμε το φούρνο στους 220ο. Βγάζουμε τις ζύμες από το ψυγείο και τις απλώνουμε μία μία σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε λωρίδες πλάτους 1 εκ. και τις γυρίζουμε ελαφρά να γίνουν στριφτές. Τις ακουμπάμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού και βάζουμε στο φούρνο, κατεβάζοντας συγχρόνως τη θερμοκρασία στους 200ο. Ψήνουμε για 8'-9'. Αφήνουμε τα σφολιατίνια να κρυώσουν τελείως πριν τα σερβίρουμε σαν σνακ ή με κοκτέιλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου