Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Θρούμπι παλιά και τώρα

Στην αρχαία Ελλάδα το χρησιμοποιούσαν για να ξεπλύνουν τα βαρέλια πριν βάλουν το κρασί τους για να σκοτώσουν τους μήκυτες. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν ως αφροδισιακό. Στα παλαιότερα χρόνια, όταν είχαν πληγές στο στόμα έκαναν γαργάρες με το αφέψημά του με κρασί. Επίσης το έβαζαν στα αυτιά τους για να βελτιώσουν την ακοή τους και να σταματήσουνε το βόμβο. Επίσης, στην Κρήτη, το χρησιμοποιούσαν στις φθειρειάσεις των ζώων, και το έβαζαν στο τυρί τους για να πάρει το άρωμά του.
Στις μέρες μας το θρούμπι χρησιμοποιείται στην μαγειρική ως εξαίρετο μπαχαρικό . Χρησιμοποιείται για αρωματίζουμε το κρασί, το κρέας, τις ελιές.

Μπορείτε να το χρησιμοποιείσετε για:

Να καταπραϋνετε τους ρευματικούς και αρθριτικούς πόνους
Να αποβάλετε τις τοξίνες
Να αποβάλετε τις πέτρες στα νεφρά
Να αντιμετωπίσετε την ουρική αρθρίτιδα
Να αντιμετωπίσετε το άσθμα
Να το χρησιμοποιήσετε σε νευροπάθειες
Να βελτιώσετε την ακοή
Να σκοτώσετε βακτήρια μικρόβια και μύκητες
Να σταματήσετε την ναυτία
Να αντιμετωπίσετε τσιμπήματα μελισσών (με κατάπλασμα κοπανισμένων φυτών)
Να τονώσετε τον οργανισμό μας (βάλτε το έλαιό του στην μπανιέρα)

Επίσης το θρούμπι χρησιμοποιείται
Σαν ορεκτικό
Ενισχύει την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος (νευρική δυσπεψία, γαστρική ατονία, αεροφαγία)
Σαν αφροδισιακό
Σαν τονωτικό του στομαχιού, βοηθά στην χώνεψη
Επιδρά ευεγερτικά στην κράση του οργανισμού, είναι τονωτικό της πνευματικής και σωματικής κούρασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου