Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

Αλμυρά θυμαρίσια κουλουράκια

Υλικά:

150 ml ελαιόλαδο ελαφρύ
150 ml λευκό κρασί
500 γρ.+1 χούφτα αλεύρι ντίνκελ
1 ντομάτα μέτρια ξεφλουδισμένη κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 πιπεριά φλωρίνης
3 σκ.σκόρδου λιωμένες στην πρέσα
2 κ. γλυκού θυμάρι + λίγη ακόμα για το πασπάλισμα.
1 κ. σούπας αλάτι
Λίγο φρέσκο δυόσμο
Πάπρικα γλυκιά όση θέλετε

Εκτέλεση:

Σε λεκανίτσα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε
μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι
ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Την αφήνουμε ένα τέταρτο να σταθεί.
Κατόπιν σε ένα μπολάκι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και λαδώνουμε όταν
χρειάζεται τα χέρια μας για πλάσουμε τα κουλουράκια.
Παίρνουμε ένα μικρο σφαιρίδιο το πλάθουμε μικρο κορδόνι
και το κλείνουμε σε κύκλο ή το αφήνουμε ως έχει σαν μπαστουνάκι (κριτσίνι).
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα τα πασπαλίζουμε με θυμάρι
και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα πάνω κάτω για 25 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου