Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Διατροφικές πληροφορίες για το θρούμπι

Το θρούμπι έχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα και είναι ένα εξαιρετικό βότανο για να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς. Οι βλαστοί και τα φύλλα του βοτάνου είναι μια πλούσια πηγή ψευδαργύρου, μαγνησίου, ασβεστίου, σιδήρου, καλίου, μαγγανίου, και σελήνιου. Οι βιταμίνες που περιέχει το βότανο αυτό περιλαμβάνουν τη βιταμίνη Α, βιταμίνη του συμπλέγματος της ομάδας Β, βιταμίνη C, πυριδοξίνη, νιασίνη και θειαμίνη. Είναι ένα γνωστό γεγονός ότι η πρόσληψη της βιταμίνης C βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού ενός ατόμου, ενώ η βιταμίνη Α είναι ένα αντιοξειδωτικό και βοηθά επίσης να διατηρηθεί η όραση κάποιου. 100 γραμμάρια από θρούμπι θα σας παρέχει τις ακόλουθες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά:

25% της νιασίνης,
120% των διαιτητικών ινών,
474% του σιδήρου,
130% της βιταμίνης Β-6 (πυριδοξίνη),
210% ασβεστίου,
265% μαγγάνιο
83% της βιταμίνης C,
94% μαγνήσιο, και
177% της βιταμίνης Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου