Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Σκορδοψωμάκια με θυμάρι και ελιές

Υλικά για τη ζύμη: (10 ψωμάκια)

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 ml ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο περίπου χλιαρό νερό
2 φακ. ξερή μαγιά
6 σκ. σκόρδου λιωμένες στην πρέσα
10 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσια ψιλοκομμένες
1 κ. σούπας μελί
2 κ. σούπας αλάτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κ. σούπας θυμάρι
Για την επικάλυψη:
1 ασπράδι αυγού
Λίγο γάλα
Σουσάμι
Θυμάρι

Εκτέλεση:

Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακουβίτσα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, την μάγια, το σκόρδο, τις ελιές, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά, και ρίχνουμε σιγά το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια μεγέθους ενός κεφτέ, πλάθουμε ισομεγέθη μπαστουνάκια, ενώνουμε τις 2 άκρες τους και φτιάχνουμε ένα κοτσιδάκι το όποιο ενώνουμε στις άκρες τους και κλείνοντας το φτιάχνουμε ένα στεφανάκι. Με τον ίδιο τρόπο τελειώνουμε την ζύμη και τα βάζουμε σε λαμαρίνα του φούρνου μας με αντικολλητικό χαρτί. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ανέβουν λιγάκι τα αλείφουμε με το ασπράδι και το γάλα οπού έχουμε ανακατέψει, ρίχνουμε λίγο θυμάρι σε κάθε ψωμάκι καθώς επίσης και το σουσάμι. Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου