Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Καλλυντικές χρήσεις του φασκόμηλου

Το φασκόμηλο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό, όταν χρησιμοποιείται για την περιποίηση των μαλλιών. Το έγχυμα του δυναμώνει τα μαλλιά δίνοντας λάμψη και όγκο. Ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος με αποτέλεσμα να μπορεί να περιορίσει την πιτυρίδα αλλά και να περιορίσει τη λιπαρότητα στα μαλλιά. Ως δυναμωτικό της τρίχας αλλά και της επιδερμίδας, καθαρίζει σε βάθος ενώ παράλληλα προστατεύει από την τριχόπτωση. 

Καθαρίζει το δέρμα αποτελεσματικά και απαλά, ενώ παράλληλα είναι ιδανικό για ακνεϊκά δέρματα καθώς ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος χωρίς να προσβάλει το ph την επιδερμίδας. Θεωρείται ιδανικό σε ξηρά και ώριμα δέρματα, περιορίζοντας τις ρυτίδες. Σε σχέση με το δέρμα έχει και άλλες αποτελεσματικές χρήσεις όπως το έκζεμα, η δερματίτιδα και η σμηγματόρροια. Γενικότερα η χρήση του φασκόμηλου για τον καθαρισμό του δέρματος, είναι ιδιαίτερα ευεργετική. Τα λουτρά ή ατμόλουτρα με φασκόμηλο καθαρίζουν σε βάθος την επιδερμίδα και της δίνουν λεία, πιο λευκή όψη.
Η κατανάλωση εγχύματος από φασκόμηλο βοηθάει στην κατακράτηση υγρών και την καταπολέμηση του συσσωρευμένου λίπους καθώς είναι ισχυρό λιποδιαλυτικό. Τέλος, η κατανάλωση φασκόμηλου ελαττώνει την παραγωγή ιδρώτα και είναι πολύ καλό αποσμητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου