Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Τορτελίνια με καστανό βούτυρο και φασκόμηλο

Υλικά:

Τορτελίνια
120 γραμμάρια βούτυρο
13 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
χυμός από 1 λεμόνι
παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Κατά τη διάρκεια αυτή λοιπόν λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι μεσαίου μεγέθους και συνεχίζουμε να το θερμαίνουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσοκαστανό χρώμα το διαφανές μέρος του λιωμένου βούτυρου. Θυμίζω ότι το βούτυρο έχει εκτός από το λίπος και πρωτεΐνες που καθώς λιώνει το βούτυρο ξεχωρίζουν και στην ουσία φαίνεται χωρισμένο σε 2 μέρη το βούτυρο στο τηγάνι. Ένα διάφανο υγρό που είναι το λίπος και άσπρα μικρά μικρά κομματάκια οι πρωτεΐνες.
Προσθέτουμε τα φύλλα του φασκόμηλου και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας τα σουρώνουμε κρατώντας λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Βάζουμε τα ζυμαρικά μας στο τηγάνι μαζί με το βούτυρο, προσθέτουμε το λίγο νερό που κρατήσαμε και την τριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρουμε αμέσως με αρκετό πιπέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου