Πέμπτη, 17 Απριλίου 2014

Αρνάκι βραστό και ριγανάτο

Υλικά:

1 κιλό αρνί
4 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 λεμόνι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
λάδι
νερό
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη

Εκτέλεση:

Βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα μας και τσιγαρίζουμε το αρνάκι.
Μόλις πάρει χρώμα το κρέας σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας μας.
Προσθέτουμε τις πατατούλες μας και το καρότο.
Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και βάζουμε μέσα και την ρίγανη.
Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας (περίπου μία ώρα).
Στο τέλος προσθέτουμε και τον χυμό ενός λεμονιού και το αφήνουμε να πάρει μία βράση ενώ ανακατεύουμε. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Εγώ το φτιάχνω στην χύτρα και το αφήνω να βράσει 40 λεπτά. Αν το θέλετε πιο λεμονάτο μπορείτε να βάλετε όσο λεμόνι θέλετε. Η ρίγανη πάντως δίνει όλη τη νοστιμιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου