Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Αρνάκι με μπάτζο και θρούμπι στη λαδόκολλα


Υλικά:

1 αρνίσιο μπούτι χωρίς το κόκκαλο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας θρούμπι
1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο
450 γραμμάρια τυρί μπάτζος (είναι σαν φέτα χωρίς την άλμη της, σκληρό και κάπως αλμυρό και τρώγεται συνήθως τηγανιτό - παράγεται στη Θεσσαλία και στη Δυτική Μακεδονία)
αλατοπίπερο


Εκτέλεση:

Ανοίγουμε το μπούτι έτσι ώστε να έχουμε ένα πλατύ κομμάτι κρέατος. Το απλώνουμε πάνω σε διπλή λαδόκολλα, το πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και το θρούμπι και επάνω του βάζουμε το σκόρδο κομμένο σε φετούλες και το μπάτζο κομμένο σε κύβους.
Βάζουμε στη μέση το μοσχοκάρυδο και τυλίγουμε στη λαδόκολλα. Δένουμε με βαμβακερό σπάγγο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Όταν γίνει, ανοίγουμε και πετάμε το μοσχοκάρυδο. Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου και πράσινη φρέσκια σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου