Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Πέννες με πέστο ρίγανης και φέτα


Υλικά:
1 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
50 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
1 πακέτο ζυμαρικά πέννες

Εκτέλεση:
Για τη σάλτσα πέστο
Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη, τα αμύγδαλα, αλάτι, πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τη φέτα και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
Βράζουμε τις πέννες σε άφθονο νερό με αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τόσο που να κρατάνε (al dente) δηλαδή βράζουμε για περίπου 7 -8 λεπτά και σουρώνουμε.
Ρίχνουμε τις πέννες μέσα στη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου