Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Χρήσεις του αιθέριου ελαίου από θρούμπι

Το αιθέριο έλαιο από το θρούμπι περιέχει τις ουσίες καρβακρόλη, θυμόλη, τερπένια και άλλες οι οποίες του προσδίδουν μικροβιοκτόνο δράση. Επίσης χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για να ανακουφίσει ρευματικούς και αρθριτικούς πόνους.

Για ρευματικούς και αρθριτικούς πόνους: Διαλύστε 10-20 σταγόνες ελαίου σε 50 ml βαλσαμέλαιου και κάντε μασάζ στα επίπονα σημεία. Μπορείτε να το συνδυάσετε με το έλαιο της ρίγανης για γρηγορότερα αποτελέσματα. Για τον παραπάνω συνδυασμό στάξτε 10 και 10 σταγόνες από το καθένα.
Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίστε μυκητιάσεις ποδιών ή χεριών απλώνοντας το μείγμα στις πάσχουσες περιοχές με ένα βαμβάκι.

Αφέψημα: Ιδανικό για τα φουσκώματα. Στάξτε 1 σταγόνα στην κούπα του τσαγιού, προσθέστε λίγο μέλι, ανακατέψτε και τέλος προσθέστε το ζεστό νερό. Το αφέψημά σας είναι έτοιμο και χωρίς κόπο.

Χρησιμοποιείται και στην μαγειρική: Προσθέτοντας είτε λίγες σταγόνες σε ελαιόλαδο, ανάλογα πόσο δυνατό και πικάντικο θέλουμε το φαγητό μας, είτε 1 σταγόνα στο τέλος του φαγητού. Ιδιαίτερα νόστιμο και απαραίτητο για την χώνεψη στα όσπρια. Δίνει μοναδική γεύση σε μπιφτέκια και ντολμάδες.

Δεν χρησιμοποιείται στο δέρμα αδιάλυτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου