Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ρεβίθια με φασκόμηλο και φλούδα πορτοκαλιού.

Υλικά:
  • 500 γρ. ρεβίθια (1 πακέτο),
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
  • 3 κλωνάρια φασκόμηλο,
  • ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι,
  • 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο,
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση:Μουσκεύω τα ρεβίθια από το βράδυ και την επομένη τα σουρώνω και τα τοποθετώ σε μία κατσαρόλα, με φρέσκο νερό που να τα σκεπάζει. Τα βάζω να βράσουν σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρουν βράση αφαιρώ, με μία τρυπητή κουτάλα, τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια. Δίχως να προσθέσω τίποτα αρχικά, τ’ αφήνω να βράσουν για περίπου 1 ώρα, μέχρι να γίνουν μαλακά.Αφού τα ρεβίθια μαλακώσουν, τότε προσθέτω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα κλωναράκια φασκόμηλου (εγώ έβαλα 2 φακελάκια γιατί είχα ξεμείνει από ολόκληρα κλωνάρια, αν και ομολογουμένως δεν ήταν το ίδιο), το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τ’ αφήνω να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά. Μετά από 10’, προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο να πάρουν μία βράση. Σβήνω  την φωτιά κι αφήνω στην άκρη τα ρεβίθια. Προτού σερβίρω, αλέθω μία κουτάλα ρεβίθια στο μπλέντερ (χειρός) και το ξαναρίχνω μέσα, για να πάρει πιο παχύρευστη υφή η σούπα. Σερβίρω με λίγο αποξηραμένο σχοινόπρασο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου