Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Μπριζόλες “τσικνιστές¨ με μπύρα και ΘΥΜΑΡΙ



Υλικά
2 μπριζόλες χοιρινές
1 κουτάκι μπύρα
1 κ. γλ. πάπρικα
1 κ. γλ. κόκκινα πιπέρια ολόκληρα
1 κ. γλ. μουστάρδα
1 κρεμμύδι
Μπόλικο θυμάρι
λίγο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τη μπύρα, τη πάπρικα, τα πιπέρια, τη μουστάρδα, το θυμάρι και τα ανακατεύουμε. Κόβουμε στα τέσσερα το κρεμμύδι και το προσθέτουμε. Βάζουμε το κρέας στο μπολ και το αφήνουμε για 4-5 ώρες. Το κρέας θα πρέπει να σκεπάζεται από τη μπύρα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ. σούπας ελαιόλαδο. Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί τις μπριζόλες. Μόλις κάψει το τηγάνι βάζουμε τις μπριζόλες. Τις αφήνουμε για 5-6 λεπτά και τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια,  χαμηλώνουμε να σιγοψηθούν για 8-10 λεπτά αναλόγως το πάχος της μπριζόλας. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Μόλις ψηθεί το κρέας το βγάζουμε από το τηγάνι και το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο να μείνει  ζεστό. Βάζουμε στο τηγάνι τη μαρινάδα και την αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Περιχύνουμε τη σάλτσα στο κρέας και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου