Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ελιόπιτα με τυρί και θρούμπι

Υλικά:

2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μικρά καρέ
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml (περίπου) νερό, χλιαρό
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
2 πρέζες θρούμπι ή ρίγανη, ξερή
200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
200 γρ. ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πατέ μαύρης ελιάς
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρώς το ξερό κρεμμύδι για 4-5 λεπτά ίσα να μαραθεί. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά, μαζί και το σοταρισμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά.
Ελέγχουμε το αλάτι (θέλει προσοχή καθώς έχουμε τις ελιές και τη φέτα) και αδειάζουμε το μείγμα σε αντικολλητικό σκεύος. Στρώνουμε την πίτα ομοιόμορφα και την ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου