Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Μετσοβόνε πανέ με βινεγκρέτ ρίγανης

Υλικά:

-200 γρ. μετσοβόνε ή τυρί κατσικίσιο
-1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
-1 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
-3/4 φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
-αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-60 γρ. βούτυρο
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη βινεγκρέτ ρίγανης
-1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
-2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
-2 κουτ. γλυκού μηλόξιδο
-1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
-1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη

Eκτέλεση:

Αφήνουμε το τυρί εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι και σε ένα άλλο τις νιφάδες βρώμης. Κόβουμε το τυρί σε φέτες πάχους 1 εκατοστού και μετά σε τέταρτα και τα αλευρώνουμε. Χτυπάμε σε μπολ το αβγό με το γάλα και βουτάμε στο μείγμα τα αλευρωμένα κομμάτια τυριού. Στη συνέχεια, τα πανάρουμε καλά με τις νιφάδες βρώμης και τα ξαναβουτάμε στο μείγμα του αβγού. Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα παναρισμένα κομμάτια του τυριού σε μέτρια φωτιά. Μόλις ροδίσουν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ στο μούλτι ή σε μπολ με καπάκι και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Σερβίρουμε το τηγανητό τυρί με τη βινεγκρέτ ρίγανης και φρέσκια σαλάτα εποχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου