Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Σνίτσελ με γραβιέρα και φασκόμηλο

Υλικά:

σνίτσελ χοιρινά ή μοσχαρίσια: 6 λεπτά και χτυπημένα
κρασί: 100 ml
κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
φασκόμηλο: 6 φύλλα
γραβιέρα: 180 γρ.
ελαιόλαδο: 5-6 κουταλιές σούπας
κύβος λαχανικών: 1
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
αλεύρι: λίγο

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ, τα αλευρώνετε ελαφρά και τα απλώνετε πάνω σε επίπεδη επιφάνεια. Κόβετε τη γραβιέρα σε 6 λεπτές φέτες. Τοποθετείτε πάνω στο κάθε σνίτσελ από μία λεπτή φέτα τυριού και ένα φύλλο φασκόμηλο. Τυλίγετε το σνίτσελ σε ρολά και τα δένετε με σπάγκο ή τα καρφώνετε με οδοντογλυφίδα για να συγκρατήσετε το τυρί.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζετε τα σνίτσελ από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε ελαφρά για 1΄-2΄. Σβήνετε με το κρασί, βράζετε μέχρις ότου εξατμισθεί το υγρό και κατόπιν προσθέτετε τον κύβο διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς και σιγοβράζετε για 50΄, μέχρις ότου εξατμισθούν τα υγρά και δέσει η σάλτσα του φαγητού. Σερβίρετε τα σνίτσελ και τα συνοδεύετε με ρύζι ή τηγανητές πατάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου