Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Χοιρινό κότσι σε μαρινάδα με θρούμπι

Υλικά: (για 4 άτοµα)

2 χοιρινά κότσια, 1.300 γρ. το καθένα, µε το κόκαλο και την πέτσα
1 κ.γ. ξύσµα από λεµόνι, ακέρωτο
2 κ.σ. σόγια σος
1 κ.σ. τζίντζερ, σε σκόνη
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
2 κ.σ. θρούµπι
2 κ.σ. µέλι
2 κ.σ. µουστάρδα Dijon
500 ml µπίρα
2 φύλλα δάφνης
αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι
50 ml έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ξεπλένουµε κάτω από άφθονο τρεχούµενο νερό τα κότσια και τα στεγνώνουμεµε µε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Με ένα κοφτερό µαχαίρι χαράσσουµε την πέτσα κατά μήκος σε 5-6 τυχαία σηµεία.
Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το ξύσµα, τη σόγια, το τζίντζερ, το σκόρδο, το θρούμπι, το µέλι και τη µουστάρδα και µε τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουµε τα κότσια. Τα περιχύνουµε µε την µπίρα και τα πασπαλίζουµε µε το αλάτι και το φρεσκοτριµµένο πιπέρι. Προσθέτουµε τα δαφνόφυλλα. Σκεπάζουµε το κρέας και το αφήνουµε στο ψυγείο να µαριναριστεί όλο το βράδυ.
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 170°C. Αφαιρούµε τα κότσια από τη µαρινάδα και τα τοποθετούµε σε µια γάστρα. Περιχύνουµε µε τη µαρινάδα και προσθέτουµε το ελαιόλαδο. Σκεπάζουµε τη γάστρα µε το καπάκι της και ψήνουµε για περίπου 3 ώρες. Τα τελευταία 15 λεπτά ξεσκεπάζουµε το φαγητό για να ροδοκοκκινίσει το κρέας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου