Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Τα οφέλη της ρίγανης στο ουροποιητικό σύστημα

Το ουροποιητικό σύστημα περιλαμβάνει τα νεφρά, τους ουρητήρες, την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα. Καθαρίζει τα σωματικά απόβλητα και κρατά σε ισορροπία τα άλατα και τα μέταλλα στο αίμα. Η διατήρηση της υγείας σας απαιτεί τη σωστή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος. Το έλαιο ρίγανης μπορεί να βοηθήσει στην προφύλαξη από την ασθένεια του ουροποιητικού συστήματος, επειδή έχει αντιμικροβιακές, αντιμεταλλαξιογόνες, και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ενώ προστατεύει και τα νεφρά, σύμφωνα με μια έρευνα τον Απρίλιο του 2007  (''Phototherapy Research'')

Αντιμικροβιακές ιδιότητες
Οι περισσότερες λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος προκαλούνται από ένα βακτήριο που ονομάζεται Escherichia coli. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στα φάρμακα κάνοντας τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος πιο δύσκολο να θεραπευτούν. Το έλαιο ρίγανης έχει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες και περιέχει καρβακρόλη, το ενεργό συστατικό που είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία του ανθεκτικού στα φάρμακα E-coli, σύμφωνα με μια μελέτη τον Απρίλιο του 2010 "International Journal of Food Microbiology." 
Το ''The National Kidney and Urological Disease Clearing House'' αναφέρει ότι μια λοίμωξη από στρεπτόκοκκο μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα νεφρά. Μια μελέτη του 2005 "Μηχανισμοί και μέθοδοι τοξικολογίας" αναφέρει ότι το έλαιο της ρίγανης έχει μικροβιοκτόνες ιδιότητες που είναι τόσο ισχυρές όσο η βανκομυκίνη, ένα ισχυρό αντιβιοτικό που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των λοιμώξεων από στρεπτόκοκκο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου