Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

Μανιτάρια μαριναρισμένα με θυμάρι

Υλικά:

4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γλ. χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 δαφνόφυλλα
2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
500 γρ. μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα ή στη μέση χωρίς τα κοτσάνια
3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. νερό
χοντρό αλάτι

Εκτελεση:

 Σε μια μικρή, βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, το πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και μερικές σταγόνες ξύδι.
 Προσθέτουμε τα μανιτάρια και 2 κλωναράκια θυμαριού. Κλείνουμε την κατσαρόλα και κουνάμε για να καλύψουμε τα μανιτάρια.
 Μαγειρεύουμε τα μανιτάρια για 10 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα και να είναι ακόμα λίγο σκληρά. Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, ανακατεύουμε μια ή δύο φορές και προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.
 Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξίδι πάνω από τα μανιτάρια.
 Καλύπτουμε και αφήνουμε να κάτσουν τουλάχιστον για 1 ώρα.
 Πριν τα σερβίρουμε βγάζουμε τα κλωνάρια θυμαριού και τοποθετούμε τα μανιτάρια σε μια πιατέλα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και τα φύλλα από το υπόλοιπο κλωναράκι θυμαριού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου