Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Μπιφτέκια με μυρωδικά

Υλικά:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 φέτες μαύρο ψωμί
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
½ κουτ. γλυκού θυμάρι
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
½ κουτ. γλυκού θρούμπι
1 κουτ. γλυκού σόδα σε σκόνη
1 ποτήρι γάλα

για τη μαρινάδα:
χυμό ενός λεμονιού
1 κλωναράκι μέντα
1 κλωναράκι δυόσμο
1 κλωναράκι φασκόμηλο
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 σκαφάκι ντοματίνια Σαντορίνης

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τη μαρινάδα βάζοντας στο multi όλα τα συστατικά. Συνεχίζουμε με τη ζύμη για τα μπιφτέκια. Βάζουμε τον κιμά σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε μέσα στο γάλα τη σόδα, ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε το μείγμα τους στον κιμά. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά. Προσθέτουμε ψωμί, πιπέρι, αλάτι, ρίγανη, θρούμπι, θυμάρι και λάδι. Ζυμώνουμε ξανά και μόλις τα υλικά γίνουν ένα, ξεκινάμε να πλάθουμε τα μπιφτέκια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Τα αφήνουμε σκεπασμένα με μεμβράνη στο ψυγείο για μία ώρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τα ψήνουμε για μία ώρα.

Ένα ωραιότατο συνοδευτικό για τα μπιφτέκια μας είναι η ζεστή ντοματοσαλάτα που φτιάχνεται ως εξής: ξεφλουδίζουμε τα ντοματίνια, αφού τα βουτήξουμε σε βραστό νερό. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε χονδρό αλάτι, λίγα φύλλα μαϊντανού, δυόσμο ψιλοκομμένο, λάδι και τα ψήνουμε για 10 λεπτάκια σε δυνατό φούρνο (180 βαθμούς). Προαιρετικά βάζουμε και φέτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου