Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Χυλοπίτες με μανιτάρια, θυμάρι και λεμόνι

Υλικά:


500 γρ. χυλοπίτες
6-7 λευκά μανιτάρια , μετρίου μεγέθους, κομμένα σε φέτες
2 κ.σ. βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ή 2 κ.γ. ξερό
Αλάτι, πιπέρι
Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό που θα βράσουν οι χυλοπίτες. Ταυτόχρονα, σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το μισό βούτυρο και μόλις ζεσταθεί αρκετά βάζουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, το ξύσμα, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μόλις βράσει το νερό στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τις χυλοπίτες και αφήνουμε να βράσουν για λίγο λιγότερο χρόνο από όσο λένε οι οδηγίες (οι δικές μου για παράδειγμα έλεγαν 3-6 λεπτά και τις έβρασα 4). Στη συνέχεια, μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα τις χυλοπίτες από την κατσαρόλα στο τηγάνι, προσθέτοντας και λίγο από το νερό που έβρασαν (περίπου 1-2 κούπες). Συνεχίζουμε το μαγείρεμα στο τηγάνι, μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό. Στο τέλος, αν θέλουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, και μόλις λιώσει τελείως, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, και αν θέλουμε, λίγο επιπλέον ξύσμα λεμονιού και φρέσκο θυμάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου