Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Πώς αποξηραίνουμε το θρούμπι;

Το θρούμπι είναι ένα αρωματικό βότανο που κατάγεται από τη νότια Ευρώπη και τις χώρες της Μεσογείου. Μοιάζει με το θυμάρι και τη ρίγανη και η λατινική του ονομασία είναι satureja που προέρχεται από τη λέξη σάτυρος. Σύμφωνα με το μύθο οι σάτυροι ζούσαν σε λιβάδια με θρούμπι. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική αλλά θεωρείται και θεραπευτικό φυτό.
Ο καλύτερος τρόπος για να αποξηράνουμε θρούμπι είναι να το κάνουμε ματσάκι και να το κρεμάσουμε ανάποδα για 15 ημέρες σε δροσερό και καλά αεριζόμενο χώρο. Πριν το τρίψουμε το αφήνουμε για 2 ώρες στον ήλιο. Το αποθηκεύουμε σε γυάλινο αεροστεγές δοχείο για να μην χάνει το άρωμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου